MISSION: OXYGEN videonice S01E05 – Beograd

Tokom posete MISSION: OXYGEN karavana našoj prestonici proveli smo dva dana u Osnovnoj školi “Laza Kostić” na Novom Beogradu.

Ova škola je članica mreže Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije (NARNS), inicijative koja je partner u implementaciji programa MISSION: OXYGEN. Škola od 2005. godine nosi ime našeg čuvenog pesnika i erudite Laze Kostića. U toku školske 2016/17 godine školu je pohađalo 1.079 učenika, organizovanih u 42 odeljenske zajednice.

Iskusni radioničari Rastko Vujisić i Uroš Novović iz Reflektor teatar tima imali su priliku da rade sa 24 mališana tokom dva dana i da zajedno rade na razvijanju veština za kvalitetnu foto i video produkciju.

Priprema, pozor, sad; Foto: Marina Umihanić

Tokom ta dva dana najpre nam je fokus na utvrđivanju aktuelnih problema današnje tinejdžerske generacije uzrasta 10 – 15 godina, kako bismo se u nastavku druženja i rada sa posebnom pažnjom posvetili tome da proizvedemo materijale prilagođene za društvene mreže u kojima otvoreno razgovaramo o tim problemima ili kroz alternativne načine – glumu, igru, muziku – pronalazimo opcije da ih prevaziđemo.

Izazovi i za mozak i za telo; Foto: Marina Umihanić

Najčešće polaznicima radionica mnogo znači to što im se nudi mogućnost da otvoreno, u sigurnom, vršnjačkom okruženju iznose svoje zabrinutosti, na taj način stičući samopouzdanje i vežbajući komunikaciju.

Evo kako su učenici OŠ “Laza Kostić” doživeli naše druženje:

Najviše mi se dopalo razgibavanje!

Naučila sam da ne treba da se stidimo.

Kreativnost je svuda oko nas!

U potrazi za nekim novim kreativcima koji inspiraciju nalaze svuda oko nas nastavljamo dalje putovanje kroz Srbiju.

Svaki učesnik dobija priliku da se kreativno izrazi; Foto: Marina Umihanić

A naredna stanica nam je u Čačku.

Klikni me

Trenduj na #missionoxygen!