MISSION: OXYGEN videonice S01E06 – Čačak

Naša martovska druženja sa učenicima i učenicama osnovnih škola u Srbiji u okviru MISSION: OXYGEN serije radionica fotografije i videografije nastavili smo u Čačku.

U opštini Čačak postoji devetnaest škola čija je delatnost osnovnoškolsko obrazovanje. Za održavanje radionica odabrali smo Osnovnu školu “Ratko Mitrović”, čija duga tradicija u obrazovanju osnovaca iz Moravičkog okruga datira još iz davne 1911. godine. U ovoj školi godišnje nastavu pohađa oko 500 učenika raspoređenih u 24 odeljenja, dok u nastavno osoblje spada oko 65 učitelja, nastavnika, profesora i drugih profila.

Dobro uhodana ekipa saradnika, uz podršku Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije (NARNS) i Reflektor teatra, nastavila je susrete sa učenicima u nastojanju da im prenese osnovna znanja o tome kako pripremiti zanimljiv video sadržaj za društvene mreže na različite teme.

Nekad je važno promeniti perspektivu; Foto: Marina Umihanić

Novih 20 polaznika nestrpljivo je čekalo da stekne nova znanja i savlada potrebne veštine za lakše, sigurnije i bolje snalaženje na društvenim mrežama i generalno digitalnom okruženju.

U društvu se najbolje radi; Foto: Marina Umihanić

Tokom ta dva dana učesnici su samostalno, vežbajući uz nadzor naših radioničara, proizveli na stotine fotografija i kratkih video klipova.

Malo teorije, više prakse; Foto: Marina Umihanić

Utisci sa radionica su bili prilično ujednačeni:

Dopalo mi se sve!

Naučio sam da ne smemo da prozivamo druge, već da mislimo na njihova osećanja.

Sad znam da je važan timski rad.

Poslednji grad koji ćemo u nastavku putovanja obići je Novi Pazar.

Klikni me

Misli na svežem vazduhu.