O programu

MISSION: OXYGEN

MISSION: OXYGEN je trogodišnji program društvene odgovornosti
koji ima za cilj primarnu prevenciju pušenja kod preadolescenata, dece uzrasta od 10-12 godina.

Ciljevi i misija

Cilj programa je promocija formiranja zdravih navika kod dece.

Učestalost korišćenja duvana i duvanskih proizvoda među maloletnicima u Srbiji nije zanemarljiva; uz visok stepen dostupnosti duvanskih proizvoda mladima prisutne su pojave povremenog ili stalnog konzumiranja cigareta već u preadolescentskom dobu.

Misija programa je da se dopre do 200.000 dece uzrasta od 10-12 godina i doprinese smanjenju incidencija pušenja za bar 10%.

Aktivnosti

Program obuhvata tri vrste komplementarnih aktivnosti:
1. Rad sa stručnom zajednicom i donosiocima odluka – Kreiranje politika
Obuhvata pokretanje i nastavljanje razgovora o stvaranju sigurnog okruženja za decu i mlade, naročito u stručnoj zajednici. Program će okupljati i sarađivati sa najrelevantnijim predstavnicima obrazovanja, zdravstva i institucija dečje socijalne politike i zaštite.

2. Kreiranje internet zajednice – Onlajn kampanja
Podrazumeva kritičko analiziranje i redefinisanje toga šta znači “biti cool”, uz podršku odabranih uzora mladima. Pomenuti ambasadori programa autentično dele naše vrednosti: vode aktivan život, promovišu sport, muziku, pevanje, ples, snimanje skečeva i spotova i plasiranje ovakvih sadržaja kroz onlajn platforme i društvene mreže, kroz kulturu solidarnosti, jednakosti i razmene iskustava.

3. Rad sa zajednicom – Direktna kampanja
Obuhvata rad sa mladima od 10-12 godina kroz seriju radionica za jačanje kapaciteta za proizvodnju kvalitetnog multimedijalnog sadržaja za YouTube i druge onlajn kanale. Dugoročni cilj je da se oforme efektna, sistemska rešenja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, kao akreditovani školski programi namenjeni proizvodnji multimedijalnog sadržaja.

Partneri i prijatelji programa

Program MISSION: OXYGEN sprovodi Propulsion, uz podršku kompanije
AstraZeneca.

Klikni me

Priđi #missionoxygen ekipi.