Najava: Otvoreni razgovori 003 – Pušenje i mladi

U petak, 31. maja, u Marsh Open Space-u, nastavljamo sa nizom “Otvorenih razgovora o prevenciji pušenja kod mladih u Srbiji”.

U pitanju je treći po redu susret eksperata u okviru programa MISSION: OXYGEN, koji ima za cilj aktivno unapređivanje uslova za prevenciju pušenja kod mladih.

Na događaju će učestvovati relevantni predstavnici zdravstvenih i obrazovnih institucija, kako bi se, kroz razmenu znanja i iskustava, otvorile nove perspektive i strategije u prevenciji pušenja.

Kroz tri tematske celine u tri panela, na događaju će biti obrađena pitanja obaveze zaštite dece i mladih od izloženosti duvanskom dimu, problemi ekonomskih aspekata konzumiranja duvana, kao i nove perspektive i pogledi na prevenciju pušenja kod mladih u Srbiji.

Na panelima će učestvovati: Branislava Milenković, zamenica direktora na Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, Ljiljana Timotijević, direktorka Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu, Dragan Miljuš, šef Odeljenja za prevenciju i kontrolu nezaraznih bolesti Instituta za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut, Ana Jovićević, rukovoditeljka Službe za OPMI Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Jovan Zubović, direktor Instituta ekonomskih nauka, Katarina Živković, direktorka i glavna i odgovorna urednica BNetwork/ CaféBar Network-a, Anđelka Grujičić, specijalistkinja socijalne medicine Centra za promociju zdravlja Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, Zvezdana Mijoković iz Grupe za obrazovanje manjina, socijalnu inkluziju i zaštitu od nasilja i diskriminacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Biljana Kilibarda, šefica Kancelarije za prevenciju pušenja Instituta za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut (TBC) i Dragana Đurić, projektna koordinatorka Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika (NARNS).

Moderatorke panela će biti Ika Pešić iz Kabineta za prevenciju i odvikavanje od pušenja Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, Srmena Krstev iz Republičke stručne komisije za kontrolu duvana Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i Svetlana Mladenović-Janković, pomoćnica direktorke Centra za promociju zdravlja Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Klikni me

Samo kreativno @oxygensrbija.